Wereldprestatie, maar geen wereldrecord: Maarten van der Weijden zwemt 24 uur non-stop

23 mei 2017 om 23:09 • Aangepast 21 november 2020 om 01:01
nl
Het zit erop voor Maarten van der Weijden. Hij zwom 24 uur achter elkaar en probeerde daarmee het wereldrecord te verbeteren, maar dat is niet gelukt. De olympisch kampioen moest minimaal 102 kilometer zwemmen om het record te verbeteren. Maarten kwam tot 99,5 kilometer.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Maandagavond om negen uur begon Maarten aan zijn recordpoging in een 25 meterbad in Amsterdam. 24 uur later werd hij in het zwembad opgewacht door zijn kindje en vrouw.

Dinsdagochtend rond negen uur was Maarten halverwege zijn recordpoging. Hij had toen er toen 52,7 kilometer opzitten. Dinsdagmiddag rond vijf uur was hij de 85 kilometer gepasseerd.

Bij het ingaan van het laatste uur werd duidelijk dat de zwemmer het wereldrecord niet gaat verbreken. Coach Marcel Wouda liet via Twitter weten dat Maarten wel de 24 uur vol wilde maken.  

Wachten op privacy instellingen...

Van der Weijden kreeg maandagavond in het 25 meterbad in Amsterdam al gezelschap van Inge Dekker. In het laatste uurtje zwommen Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman mee. Tijdens zijn recordpoging is geld opgehaald voor kankeronderzoek.

ZIE OOK: Maarten van der Weijden heeft zin in recordpoging, 'Maar ik heb ook een soort doodsangst'
 
In de aanloop naar en gedurende de recordpoging kreeg Maarten veel steun. Dinsdagavond werd op Twitter bewondering uitgesproken voor de uitzonderlijke prestatie van de zwemmer.


Wachten op privacy instellingen...Wachten op privacy instellingen...Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.