Video

Geldautomaat komt na plofkraak snel terug in Geffen: 'Gaat geen maanden duren'

23 mei 2017 om 12:26 • Aangepast 21 november 2020 om 01:00
nl
De geldautomaat in Geffen die dinsdagnacht werd verwoest door een plofkraak zal snel vervangen worden. "Dit gaat geen maanden duren", verwacht Ronald van Hintum, van Rabobank Oss en Bernheze.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De automaat werd afgelopen nacht uit de gevel van De Florijn, een gebouw met meerdere bedrijven, geblazen. De schade aan het pand valt mee. "Dat zal het terugplaatsen van een geldautomaat wel makkelijker maken. Er is wel wat schade, maar niet dusdanig dat dat maanden hoeft te duren", vertelt Van Hintum.

Mensen in Geffen die willen pinnen zullen voorlopig nog uit moeten wijken naar Nuland en Heesch. "Daar kunnen we nu helaas niets aan doen", zegt hij. Als de automaat terugkomt, kan het zijn dat deze niet altijd te gebruiken is. "We kijken nu wel extra naar de bereikbaarheid van de automaten in de nachtelijke uren."

Wachten op privacy instellingen...

Vinkel kan ook weer pinnen
In Vinkel stortte twee maanden geleden een deel van het pand in toen er een plofkraak werd gepleegd op een geldautomaat. "Daar was inderdaad veel meer schade aan het gebouw. Toen hebben we een losse automaat in een supermarkt geplaatst", legt Van Hintum uit. De Rabobank liet eerder al weten maatregelen te nemen om het aantal plofkraken tegen te gaan.

ZIE OOK: Wonen boven een geldautomaat, wie durft? 'Gelukkig slapen we aan de andere kant'

Over de buit wil de Rabobank niets kwijt. "Daar zeg ik niets over. Dat doen we nooit", vertelt hij. Er is nog niemand aangehouden voor de kraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.