200 biggen dood door stalbrand in Milheeze: 'Het had veel erger kunnen aflopen'

23 mei 2017 om 23:13 • Aangepast 21 november 2020 om 00:59
nl
Bij een brand in een varkensstal aan de Kaweide in Milheeze zijn dinsdagavond tweehonderd biggen en twintig zeugen omgekomen. In de stal zaten achthonderd zeugen. De brandweer wist de rest van de dieren te redden. "Het had veel erger kunnen aflopen", zegt eigenaar Arie van Bommel.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Van Bommel schrok dinsdagmiddag enorm. "Ik kreeg ineens alarm. Tegelijkertijd hoorde ik buiten een hoop geknetter. Ik keek naar buiten en toen zag ik golfplaten in brand staan", vertelt hij.

Geluk bij een ongeluk
Hij kwam meteen in actie en belde de brandweer. Ook schakelde hij de stroom van de stallen uit. De brandweer kwam snel en binnen een kwartier was de brandhaard al onder controle. "Als we niet thuis waren geweest, had het veel erger kunnen aflopen. Het is een geluk bij een ongeluk", zegt Van Bommel.

Wachten op privacy instellingen...

De varkenshouder was eigenaar van duizend zeugen en tweeduizend biggen. "Er zijn twintig zeugen en tweehonderd biggen dood. Het is vervelend, maar relatief gezien valt het mee."

Wachten op privacy instellingen...

Grote brand
De varkensstal van Van Bommel bestaat uit drie geschakelde stallen, waarvan de middelste door nog onbekende oorzaak dinsdagmiddag in brand vloog. De brand was rond zeven uur onder controle.

Wachten op privacy instellingen...

Bij de brand kwam asbest vrij, maar er was volgens de brandweer geen acuut risico voor mens en dier.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.