Omstanders erg geschrokken van instorting bij Eindhoven Airport: ‘Ik dacht dat het een bom was’ - Omroep Brabant

Omstanders erg geschrokken van instorting bij Eindhoven Airport: ‘Ik dacht dat het een bom was’

28 mei 2017 om 02:27 • Aangepast 21 november 2020 om 00:52
nl
“Ik dacht eerst dat het een bom was of een vliegtuig dat de terminal inkwam.” De parkeergarage die zaterdagavond instortte bij Eindhoven Airport veroorzaakte zoveel kabaal en rook dat sommige getuigen aan een aanslag dachten. Volgens de directeur van de luchthaven, Joost Meijs, is dit absoluut niet het geval. Wat de oorzaak wel is, is nog niet bekend.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

“Er is geen enkele aanwijzing voor opzet”, zegt Meijs. Hoe het komt dat het gebouw instortte, wordt de komende dagen onderzocht.

Wachten op privacy instellingen...

Ook Jan Kempkens van BAM Bouw, die de nieuwe parkeergarage bouwt, heeft geen idee wat er mis is gegaan.“Ik werd een kwartiertje na de instorting gebeld. Ik kon het gewoon niet geloven en ben meteen gekomen”, zegt hij. Hij vertelt dat medewerkers zaterdag nog aan de vloer van de garage hebben gewerkt, maar dat dit volgens hem niet tot de instorting geleid kan hebben.

Wachten op privacy instellingen...

Ravage
De nieuwe parkeergarage is grotendeels verwoest. “Het is een flinke puinhoop”, vertelt een vrouw die in een hotel naast de garage verblijft. “Ik heb het zien en voelen gebeuren. De stroom viel hier zelfs uit.”

ZIE OOK: Deel nieuwe parkeergarage Eindhoven Airport ingestort

Op het vliegveld was er ook korte tijd geen elektriciteit. Volgens directeur Meijs werd dit snel opgelost met een noodaggregaat. Enkele vluchten liepen wel vertraging op.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.