Video

Atleet met nummer 013 wint de Marathon van Tilburg

28 mei 2017 om 10:52 • Aangepast 21 november 2020 om 00:52
nl
De 23-jarige Jop van der Steen kwam zondagochtend als eerste over de streep tijdens de eerste editie van de Tilburgse Marathon. Toeval of niet, de atleet droeg het startnummer 013. Kan het nog mooier?
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

"Het was een hele eer om met dit nummer te lopen. En dan zeker om het ook nog zo af te maken", zegt Jop van de Steen nog nahijgend van de wedstrijd. "Vooral de tweede helft was heel zwaar. Toen begon de zon flink te schijnen en was het wel warm. Het was afzien."

Wachten op privacy instellingen...


Finish
Eigenlijk was het voor bijna iedereen afzien. Veel deelnemers waren dan ook blij toen ze over de eindstreep kwamen. Een deelneemster zei met één been over de finishlijn dat ze blij was dat ze het had overleefd.

Richting de finish kwamen ook veel emoties vrij. Een stel liep hand in hand de laatste paar meters. Een ander had tranen in zijn ogen. Wie vooral heel blij was, was Mike Banks uit Nieuw-Zeeland. Hij won de halve marathon.

Voorbereiding
Het was toch nog even spannend of het evenement wel door zou gaan. In verband met de hitte werd maandag al besloten om de starttijden te vervroegen. Vrijdag besloot de organisatie definitief het hardloopevenment toch  door te laten gaan. De organisatie overlegde met verschillende veiligheidsinstanties over de mogelijke hitte. Jacques Kusters, voorzitter van stichting Marathon Tilburg: "Eigenlijk valt het mee. Door het  onweer koelde het af vannacht."

De organisatie bereidde zich goed voor. Er zijn 13000 sponzen ingeslagen en 6000 liter water staat klaar voor de deelnemers. Ook is de GGD aanwezig voor extra ondersteuning.  

Om half negen begonnen de lopers aan de 42,195 kilometer. De verwachting is, is dat over iets meer dan twee uur de eerste zal finishen.

Burgemeester Noordanus is trots op 'zijn' Tilburg. "Tilburg is een echte sportstad" zei Noordanus in een toespraak. De marathon is volgens hem een kroon op het harde werk. Dit vindt Rob Snoeren (47) uit Tilburg ook. "Het is als stad toch bijzonder om een eigen marathon te hebben. Het is iets magisch", zegt Rob.

1/4 marathon
Om 10:00 uur ging de laatste groep lopers van start. Deze groep loopt 10,5 kilometer.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.