Worstenbroodjes overtuigden het Muziekfeest op het Plein om naar Hilvarenbeek te komen

31 mei 2017 om 16:30 • Aangepast 21 november 2020 om 00:46
nl
“Het mooiste plein van Nederland”, zo noemt Bart van Hoof de Vrijthof in Hilvarenbeek. Jarenlang was het zijn wens om een keer het AVROTROS Sterren Muziekfeest op het Plein naar zijn dorp te krijgen. Drie maanden geleden kwam er groen licht en was het alle hens aan dek.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Initiatiefnemer van het feest is Bekenaar Bart van Hoof. “Via mijn werk heb ik contacten bij AVROTROS. Ik roep al jaren als gimmick dat het feest een keer naar Hilvarenbeek moet komen, want daar is het mooiste plein van Nederland.” Omroep Brabant vierde vorig jaar het 40-jarig jubileum op de Vrijthof.

Worstenbroodjes
Van Hoof nodigde de mensen van AVROTROS uit om eens naar de Vrijthof te komen kijken. “Met de burgemeester en natuurlijk een Brabants worstenbroodje hebben we een gesprek gehad. Ik heb ze kunnen overtuigen dat wij dit als dorp kunnen.”

Wachten op privacy instellingen...


Normaal is het Sterren Muziekfeest op het Plein in een stad en regelt bijvoorbeeld de Citymarketing of de horeca in die plaats alles. In Hilvarenbeek draait het helemaal om vrijwilligers. “Na een informatie-avond zei iedereen dat ze er de schouders onder wilden zetten”, zegt Van Hoof. “In een paar maanden tijd is het hele feest opgetuigd met dik 250 vrijwilligers.”

'Trotse Bekenaren'
Hoe kan Hilvarenbeek dit voor elkaar krijgen? “We hebben een heel sterk verenigingsleven dat al vele jaren evenementen organiseert”, vertelt financiële man Eric Leermakers. “Het is ons met de paplepel ingegoten.”

“De mensen die dit doen, zijn echte trotste Bekenaren”, gaat Leermakers verder. “Wat is er mooier dan je dorp zo op de kaart te zetten? We hebben gewoon een heel mooi plein met mooie authentieke gebouwen er omheen.”

Feest vanaf zeven uur
Het hele feest is georganiseerd door de vrijwilligers. AVROTROS levert alleen het podium en de artiesten. Alle winst voor het dorp moet uit de drankomzet komen. “Dat komt wel goed”, zegt Leermakers. “Ik verwacht vanavond tienduizend mensen op de Vrijthof.”

In Hilvarenbeek worden twee uitzendingen van het Sterren Muziekfeest opgenomen. Die worden 16 en 23 juni uitgezonden. Het feest begint woensdagavond om zeven uur.

Line-up: André Hazes, Danny Froger, Django Wagner, Echte Vrienden, Edsilia Rombley & Re-Play, Frans Bauer, Frans Duijts, Helemaal Hollands, Henk Bernard, Henk Dissel, Jan Smit, Jeffrey Heessen, Jannes, John West, Mike Peterson, Pascal Redeker, Peter Beense, René Schuurmans, Sam Knoop, Samantha Steenwijk, Sieneke, Thomas Berge, Vinzzent, Wesly Bronkhorst, Wolter Kroes, Yves Berendse, Quincy.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.