Video

'Voor mijn vriendin, voor mijn vader, voor mijn vrouw', duizenden kaarsjes op de Alpe d'Huez

1 juni 2017 om 09:26 • Aangepast 21 november 2020 om 00:44
nl
De avond voor de Alpe d'HuZes is een avond van herdenken. "Een avond om stil te staan waarom we dit allemaal doen", vertelt iemand. De tranen vloeien bovenop de berg. Kaarsjes voor alle dierbaren die strijden tegen kanker of die de strijd hebben opgegeven worden net voor de finish geplaatst.
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Meestal is één kaarsje niet genoeg, de lijst met namen is groot. "Ik heb een kaars neergezet voor een vriendin, voor mijn vader en voor een oma", vertelt een vrouw emotioneel. "En ze zijn het niet eens allemaal."

Wachten op privacy instellingen...

Stoere mannen staan met lood in hun schoenen op de berg. "De schoonvader van mijn dochter heeft longkanker. Het is een vriend van mij geworden, het gaat slecht met hem. Daarom steken we een kaars aan, in de hoop dat hij het redt", vertelt een man met een snik in zijn stem. 

LEES MEER

De avond geeft ook kracht. De deelnemers aan de Alpe d'HuZes kennen elkaar eigenlijk niet, maar iedereen is opeens vrienden met elkaar. 

Live online
Donderdag is van acht uur 's morgens tot vijf uur 's middags op Omroepbrabant.nl een liveverslag van de Alpe d'HuZes te zien. En ook op radio en tv wordt de hele dag aandacht besteed aan de actie. 

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.