Doodrijder Nassim (3) stopte na drie dagen met behandeling: 'Ik heb geen problemen'

1 juni 2017 om 12:35 • Aangepast 21 november 2020 om 00:44
nl
De man die vorig jaar is veroordeeld voor het doodrijden van de 3-jarige Nassim in Breda riskeert opnieuw gevangenisstraf. De 19-jarige Elias A. wil niet meewerken aan de opgelegde behandeling in een kliniek die na zijn vrijlating moest beginnen. "Hij heeft na drie dagen gewoon de benen genomen", aldus de officier van justitie donderdagochtend in de rechtbank in Breda. Justitie wil dan ook dat A. zijn voorwaardelijke celstraf van zes maanden uitzit.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De jongeman kreeg vorig jaar achttien maanden celstraf opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook legde de rechtbank hem op dat hij drie jaar moest worden behandeld. De reclassering vindt dat langdurige behandeling nodig is, maar Elias A. was na drie dagen al 'gevlogen'.

Wachten op privacy instellingen...


ZIE OOK: Doodrijder van Nassim (3) uit Breda krijgt 1,5 jaar cel

'Ik vond het gewoon niets'
A. zegt liever nog maanden de cel in te gaan. Hij heeft volgens eigen zeggen geen problemen die opgelost moeten worden. "Ik vond het gewoon niets. Ik wil daar niet zijn", laat hij de rechter weten.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Volgens de verdachte heeft hij familie die hem helpt met problemen. Hij heeft verder geen hulp nodig. Deskundigen denken daar anders over. De professionele behandeling zou hem moeten helpen met zijn psychologische problemen en hem weerbaarder maken voor criminele contacten.

Wachten op privacy instellingen...


'Ongeluk doet verdachte niets'
Elias vindt dat zijn leven goed ging voor het ongeluk: "Ik liep stage en had net mijn rijbewijs", vertelt hij tegen de rechter. De officier van justitie krijgt de indruk dat het ongeluk met de peuter niets doet met de verdachte. Justitie wil dat A. zijn voorwaardelijke straf uitzit. "Maar wij houden ons hart vast hoe het na die zes maanden celstraf met de jongeman zal gaan." De officier kan de behandeling niet opleggen.

Wachten op privacy instellingen...

De advocaat van de verdachte legt zich bij de keuze van Elias neer. "Dan moet hij zijn straf maar uitzitten. Ik kan er niet meer van maken."

Wachten op privacy instellingen...


Opnieuw de cel in?
De rechtbank kan nu bepalen dat hij een deel of de gehele voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden moet uitzitten. De rechter doet over twee weken uitspraak.

ZIE OOK: 19-jarige jongen die Nassim (3) doodreed, ging in de fout en moet mogelijk terug de cel in

Nassim werd op Koningsdag 2016 aangereden op de Veurnestraat in Breda. Hij was op slag dood. De veroorzaker reed daarna door. Begin november vorig jaar werd A. daarvoor veroordeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.