Video

Bus brengt leerlingen thuis na ongeluk in Frankrijk, familie opgelucht: 'Ik ga hem meteen knuffelen'

2 juni 2017 om 08:46 • Aangepast 21 november 2020 om 00:43
nl
Bij het Strabrecht College in Geldrop kwamen ouders donderdagavond samen om de bus op te wachten die hun kinderen naar huis bracht. Rond half negen was de bus bij het Strabrecht College. Het ongeluk in het Franse Bourbourg heeft ook op de thuisblijvers grote impact gehad, de schrik zit er goed in bij ouders, broertjes en zusjes.
Profielfoto van Mariëlle WijffelaarsProfielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars & Raymond Merkx

Afdelingsdirecteur Hans Abels zei blij te zijn dat de leerlingen weer thuis zijn. "Het had heel anders af kunnen lopen", zei hij. "De aankomst was heel emotioneel, er vloeiden veel tranen. En dat is natuurlijk logisch."

'Hij was heel rustig'
De 16-jarige Noah Krupers zat ook in de bus en heeft geholpen een beknelde leerkracht te bevrijden. Zijn moeder Peggy schrok enorm van het bericht over het ongeluk. "We hoorden het van de buurvrouw en er was even paniek. Na vijf minuten kregen we Noah aan de telefoon, hij klonk heel rustig."


Peggy is blij dat haar zoon in orde is en is vooral erg trots op hem. "Fijn dat hij anderen heeft geholpen", zegt ze. "We zijn niet naar hem toegegaan, dat zou alleen maar voor meer paniek zorgen. Ik ben gewoon gaan werken om de gebeurtenis te kunnen verwerken."

'Ik dacht dat het een grap was'
Vader Harry denkt dat Noah en zijn klasgenoten een flinke klap moeten verwerken. "Er is niet alleen lichamelijke schade", vertelt Harry. "Het gaat volgens mij vrij goed met Noah. Het kan ookdat hij zich groot houdt. Noah durfde niet met de bus terug naar huis."


Het 11-jarige zusje van Noah dacht eigenlijk dat het ongeluk een grap was. "Maar dat was niet zo", zegt Loïs. "Ik vond het echt heel eng. Ik ga hem straks meteen knuffelen."

Uurtje later
De bus uit Bourbourg werd eigenlijk rond 19.30 uur bij de school verwacht. Vanwege drukte op de Belgische wegen werd dit een uurtje later. De ouders konden om half negen eindelijk hun kinderen begroeten en mee naar huis nemen. De komende tijd is er op school hulp voor de jongeren.

Drie leraren van het Strabrecht College die gewond raakten bij het ongeval, mogen vrijdag weer naar huis. Een vierde gewonde docent is donderdagavond op eigen gelegenheid teruggekomen naar Nederland.

De komende weken krijgen de leerlingen extra begeleiding vanuit school. Ook zijn er diverse gesprekken om de gebeurtenissen te verwerken.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.