Video

Beveiliging stadionconcerten Guus Meeuwis is 'topprioriteit' na aanslagen in Engeland

6 juni 2017 om 18:03
nl
Guus Meeuwis heeft de beveiliging van zijn stadionconcerten flink opgeschaald, net als afgelopen weekend op Pinkpop het geval was. Vanaf donderdag staat Guus met zijn Groots met een Zachte G-reeks in het Philips Stadion.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

De zanger krijgt veel vragen over de beveiliging naar aanleiding van de reeks aanslagen onlangs in Engeland.

'Beveiliging nu nog belangrijker'
Meeuwis: "We hebben de beveiliging ook zeer opgeschaald (daarmee verwijzend naar Pinkpop), maar we maken elk jaar een goed beveiligingsplan, dat is al jaren topprioriteit. Met de recente gebeurtenissen zijn we samen met de hulpdiensten, brandweer en gemeente Eindhoven wel extra kordaat aan het optreden. En er zijn ook wel maatregelen doorgevoerd." 

Meeuwis zegt het niet vervelend te vinden dat media zoals Omroep Brabant vragen stellen over de beveiliging. "Die vragen moet je ook stellen en ik kan iedereen verzekeren dat we er alles aan doen om ieder risico te beperken. We willen dat iedereen, die hier binnen is, het gevoel heeft dat hij welkom en veilig is."

Meeuwis gaf eerder na de aanslag in Manchester al aan dat hij wil laten zien dat muziek verbroedert.

Mystery guest
Guus Meeuwis start donderdag voor de twaalfde keer met zijn concertreeks 'Groots met een zachte G'. Douwe Bob is special guest en opent het concert op donderdag. Ook zal er een mystery guest op het podium verschijnen. De zanger weet zelf niet wie dat is en dat blijft zo totdat deze persoon donderdag daadwerkelijk op het podium verschijnt. 

Ook Meeuwis' nieuwe single 'Wat zou Elvis doen' staat op de playlist komende dagen. Op de vraag 'wat zou Elvis doen als hij dit stadion zou zien?', antwoordt Guus: "Als de donder z'n gitaar pakken en gaan spelen!" 

Meeuwis kondigde ook een extra concert aan voor zijn concertreeks in 2018. Naast vrijdag 9 juni en zaterdag 10 juni, volgt er ook op zondag 11 juni een concert.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.