Chaotische avondspits na afsluiten Moerdijkbrug en Haringvlietbrug voorbij

7 juni 2017 om 18:20 • Aangepast 21 november 2020 om 00:35
nl
Grote problemen op de snelwegen A29 en A16 woensdag aan het begin van de avond. Op de Moerdijkbrug kantelde een vrachtwagen. De weg werd richting Breda afgesloten tussen 's-Gravendeel en knooppunt Klaverpolder. Rond halfnegen was de weg weer vrij. Door problemen met de Haringvlietbrug was Brabant via de A29 bij Willemstad ook moeilijk te bereiken. Stel je reis uit, was het advies van de VerkeersinformatieDienst (VID).
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Volgens de VID kantelde de vrachtwagen op de Moerdijkbrug vermoedelijk door de hevige wind. De vrachtwagen lag dwars op de weg. Een auto van Rijkswaterstaat heeft een rijstrook vrij kunnen maken door de vrachtwagen een stuk opzij te trekken. Om halfzeven was de vertraging opgelopen tot twee uur.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Mijd de A16
Bergers begonnen rond halfzes de puinhoop op te ruimen. De harde wind maakte het werk voor het bergingsbedrijf moeilijk.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Tussen tussen Hendrik-Ido-Ambacht en knooppunt Klaverpolder stond op het dieptepunt zeventien kilometer file. Ook richting Rotterdam stond file door kijkers naar het ongeluk. Verkeer richting het zuiden werd omgeleid via de A15, A27 (Merwedebrug) en A59. Daar stond volgens de VID rond halfzeven 26 kilometer file voor Gorinchem.

Brug beschadigd
Ook de route via de A29 was een slechte optie. Op de Haringvlietbrug raakte woensdagochtend een stalen plaat los. Vanwege onderzoek en reparatiewerkzaamheden was de hele dag al één rijstrook dicht. Aan het begin van de avond stond er tussen Rotterdam-Zuidplein en de Haringvlietbrug al twintig kilometer file.

ZIE OOK: Deel van Haringvlietbrug laat los, Rijkswaterstaat waarschuwt voor drukte op A29

Ook ellende op andere wegen
Andere Brabantse snelwegen bleven woensdag ook niet gespaard. Zo gebeurde op de A58 tussen Ulvenhout en knooppunt Sint Annabosch een kettingbotsing met onder meer een caravan. De weg is daar naar verwachting rond negen uur weer vrij.

Het ging ook mis op de A50. Daar gebeurde een ongeval tussen Son en Breugel en Sint-Oedenrode. Rond tien over zeven was de weg weer vrij.

Op de A2 bij Deil had een vrachtauto problemen. Eén rijstrook was dicht. De weg is weer vrij.

Treinproblemen
Problemen waren er ook op het spoor. Tussen Breda en Gilze-Rijen gebeurde een ongeluk. Hierdoor lag het treinverkeer daar stil en reden er ook geen intercity's tussen Dordrecht en Breda en tussen Den Bosch en Tilburg. De stremming duurde tot ongeveer kwart over zeven.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.