Video

De vlag kan uit! Of toch niet? Eindexamenuitslag vandaag bekend

14 juni 2017 om 14:02 • Aangepast 21 november 2020 om 00:25
nl
Ze hebben er drie weken op moeten wachten, maar woensdag is het dan eindelijk zo ver. Ruim 30.000 scholieren horen woensdagmiddag of ze zijn geslaagd of niet. "Ik kan haast niet uitdrukken hoe zenuwachtig ik ben", zegt vmbo-leerling Bradley Schellekens. En samen met hem zitten er duizenden in spanning.
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Om acht uur woensdagochtend is de definitieve normering online bekendgemaakt. Dit betekent dat de school met deze norm definitief kan berekenen wat je eindcijfer is. En hiermee weten de docenten dus of je geslaagd bent of niet.

Wachten, wachten, wachten
Toch moeten duizenden scholieren nog uren wachten. Zo weet Bradley pas tussen drie en vier uur of hij geslaagd is. "Ik krijg sowieso een telefoontje. Dan zit je dus de hele tijd te controleren of je geen gemiste oproep hebt, of dat je verbinding het wel doet."

Wachten op privacy instellingen...

Bradley heeft vmbo-eindexamen gedaan op de Rooi Pannen in Tilburg. Iets wat hij eigenlijk pas volgend jaar zou moeten doen, als het aan doktoren en zijn mentor zou liggen. Bradley heeft namelijk net een zware rugoperatie achter de rug, waarbij een tumor is verwijderd.

LEES OOK: Bradley (16) herstelt van een rugtumor maar doet toch eindexamen: 'Oma heeft de vlag al gekocht'

Als hij slaagt, zou dat dus extra bijzonder zijn.

Verrassing van de staatssecretaris
Ook een bijzondere dag voor een scholier uit het westen van Brabant. De staatssecretaris van Onderwijs, Sander Dekker, verrast namelijk een vmbo-scholier met een bezoekje. Dekker mag de leerling rond twee uur vertellen dat hij geslaagd is. Om welke leerling het gaat, blijft nog even geheim.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.