Doodrijder van Nassim (3) moet terug de cel in, omdat hij uit kliniek wegliep

15 juni 2017 om 14:40 • Aangepast 21 november 2020 om 00:24
nl
De man die vorig jaar is veroordeeld voor het doodrijden van de 3-jarige Nassim in Breda moet terug de gevangenis in. De 19-jarige Elias A. wilde niet meewerken aan de opgelegde behandeling in een kliniek die hij na zijn vrijlating moest beginnen. De rechter bepaalde donderdag dat A. daarom zijn voorwaardelijke celstraf van zes maanden moet uitzitten.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

A. kreeg vorig jaar achttien maanden celstraf opgelegd, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Ook legde de rechtbank hem op dat hij drie jaar moest worden behandeld. De reclassering vindt dat langdurige behandeling nodig is, maar Elias A. nam al na drie dagen de benen. Justitie eiste daarom dat hij terug naar de gevangenis gaat. De rechter gaat daar in mee.

Wachten op privacy instellingen...


'Liever de cel in'
De jongeman was donderdag niet bij de uitspraak aanwezig. Twee weken geleden liet hij tijdens de zitting weten dat hij nog liever maanden in de cel zit dan dat hij in behandeling gaat. Hij heeft naar eigen zeggen geen problemen die opgelost moeten worden. "Ik vond het gewoon niets. Ik wil daar niet zijn", vertelde hij de rechter.

Wachten op privacy instellingen...


ZIE OOK: Doodrijder Nassim (3) stopte na drie dagen met behandeling: 'Ik heb geen problemen'

Deskundigen denken daar anders over. De professionele behandeling zou hem moeten helpen met zijn psychologische problemen en hem weerbaarder moeten maken voor criminele contacten. De rechter betreurt het dan ook zeer dat Elias A. zijn behandeling niet ondergaat. A. die al sinds mei vastzit, zal in oktober vrijkomen. Hij hoeft zich niet meer bij de kliniek te melden.

Koningsdag
Nassim werd op Koningsdag 2016 aangereden op de Veurnestraat in Breda. Het jongetje was op slag dood. De veroorzaker reed daarna door. Begin november vorig jaar werd A. daarvoor veroordeeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.