Opgepakte man concert Guus Meeuwis verdacht van 'voorbereiden terroristisch misdrijf'

16 juni 2017 om 09:51
nl
De 29-jarige Amsterdammer die afgelopen weekend werd aangehouden bij het concert van Guus Meeuwis wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de voorbereidingshandelingen van een terroristisch misdrijf. Dit laat het Openbaar Ministerie vrijdagochtend weten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, waar werd geoordeeld dat hij vrijkomt. Hij blijft wel verdachte.

LEES OOK: 'Terreurverdachte concert Guus Meeuwis op vrije voeten'

De man werd opgepakt, omdat hij zich verdacht gedroeg bij het PSV-stadion. Hij was daar aan het filmen en kon geen duidelijke verklaring geven voor zijn gedrag.

LEES OOK: Politie twitterde laat over terreurdreiging: 'Het was vrij onduidelijk wat er aan de hand was'

Het onderzoek van de politie naar zijn mogelijke betrokkenheid bij de voorbereidingshandelingen van een terroristisch misdrijf is nog volop bezig, laat het OM weten. Om die reden wilde het OM de verdachte veertien dagen langer vasthouden, maar de rechter-commissaris besliste anders. Het OM overweegt hiertegen in beroep te gaan. De Amsterdammer staat bij de politie bekend als geradicaliseerd.

'Uiterste zorgvuldigheid'
Het onderzoek vraagt volgens het OM 'uiterste zorgvuldigheid'. Daarom worden op dit moment geen verdere details naar buiten gebracht.

De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat. Hij werd afgelopen vrijdag gearresteerd en de politie sloeg groot alarm. Er waren veel agenten in het centrum van Eindhoven en er vloog lange tijd een politiehelikopter boven de stad.

LEES OOK: Grote politiemacht rond concert Guus Meeuwis, geradicaliseerde Amsterdammer opgepakt

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.