Terreurverdachte concert Guus Meeuwis op vrije voeten

16 juni 2017 om 13:39
nl
De 29-jarige Amsterdammer die afgelopen vrijdag werd opgepakt bij het concert van Guus Meeuwis komt op vrije voeten. Dat heeft een woordvoerster van het OM vrijdag bevestigd. Hij blijft volgens haar wel verdachte.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Volgens de rechter-commissaris heeft het onderzoek naar de man 'niet voldoende opgeleverd om een redelijk vermoeden van schuld te handhaven'. Het verzoek van justitie om de man veertien dagen langer vast te houden, werd door de rechter-commissaris daarom afgewezen.

Vrijdagochtend kwam naar buiten dat de man verdacht wordt van mogelijke betrokkenheid bij de voorbereidingshandelingen van een terroristisch misdrijf. De Amsterdammer blijft volgens het OM wel verdachte. 

Was aan het filmen
De man werd vrijdag opgepakt omdat hij zich verdacht gedroeg bij het PSV-stadion. Hij was daar aan het filmen en kon geen duidelijke verklaring geven voor zijn gedrag. De Amsterdammer staat bij de politie bekend als geradicaliseerd.

LEES OOK: Grote politiemacht rond concert Guus Meeuwis, geradicaliseerde Amsterdammer opgepakt

Dinsdag oordeelde de rechter-commissaris dat de aanhouding van de man rechtmatig was. Na dat besluit mocht de verdachte enkele dagen langer worden vastgehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.