Politie werkt hele nacht aan reconstructie dodelijk ongeluk Bredaseweg Tilburg - Omroep Brabant
Video

Politie werkt hele nacht aan reconstructie dodelijk ongeluk Bredaseweg Tilburg

19 juni 2017 om 01:50 • Aangepast 21 november 2020 om 00:18
nl
Wachten op privacy instellingen...
Aan de Bredaseweg in Tilburg hebben politie en justitie zondag de hele avond gewerkt aan een reconstructie van een ongeluk in oktober vorig jaar. De 23-jarige Faisal D. uit Tilburg reed op die dag Henriëtte en Bert van der Veeken aan. Beide leerkrachten waren op slag dood.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

De politie kon pas beginnen met de reconstructie toen het net zo donker was als op die bewuste avond in oktober 2016. Er werd telkens iets harder met een auto gereden om te kijken welke snelheid Faisal D. had op de avond van het fatale ongeluk. Op de Bredaseweg is vijftig kilometer per uur de maximum snelheid.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Na het ongeluk sloeg de Tilburger op de vlucht. De reconstructie is onderdeel van het onderzoek van justitie naar de toedracht van het ongeluk.

Wachten op privacy instellingen...


De Bredaseweg is dicht geweest van zes uur 's avonds tot vier uur 's nachts. Er werd getest op het stuk tussen de Noordhoekring en het kruispunt met de Klaverstraat/Zilverlindestraat.

ZIE OOK: Slachtoffers d odelijk ong eval wa ren le erkrachten ui t Rij en, m an zo u 4 0-jarig jubileum viere n

De rechtbank besloot in februari dat Faisal D. dat hij zijn proces thuis mag afwachten. Voor de rechter-commissaris was er onvoldoende bewijs is dat Faisal D. roekeloos heeft gereden. Zijn rijbewijs is wel ingenomen.

De broer van D., de eigenaar van de auto, werd door de politie opgespoord en aangehouden. Faisal D. meldde zich later ook op het bureau en bekende het echtpaar te hebben aangereden.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.