Man schiet met speelgoedkruisboog van zoontje een pijl door arm van vrouw

30 juni 2019 om 09:42
nl
De vrouw die woensdagmiddag gewond raakte aan de Kromsteven in Oosterhout is met een pijl van een kruisboog door haar arm geschoten. De man die zou hebben gedaan is later in het zwembad De Warande aangehouden. De politie ging er aanvankelijk vanuit dat de vrouw was neergestoken.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De verdachte was samen met zijn zoon op bezoek bij een instelling voor begeleid wonen. Daar zat het slachtoffer op een bank in de tuin.

Arm doorboord
De man pakte de speelgoedkruisboog van zijn zoontje. Hij spande de boog waarna het speelgoedwapen afging. De pijl doorboorde de arm van de vrouw. Het slachtoffer raakte lichtgewond en moest naar de huisartsenpost.

Na het schietincident ging de man met zijn zoontje naar zwembad. Agenten hielden hem daar aan voor zware mishandeling. De man had harddrugs bij zich. De politie heeft de spullen in beslag genomen.

'Niet de bedoeling'
De verdachte zegt spijt te hebben. Het was volgens hem niet de bedoeling de vrouw te raken. Zijn zoontje is opgevangen toen de man in de cel werd gezet.

Mogelijk voldeed de kruisboog niet aan de eisen om als speelgoed door te gaan. Het wapen zou bijvoorbeeld gekocht kunnen zijn in het buitenland. Volgens de politie wordt ook speelgoed dat wordt ingezet om iemand te verwonden, gezien als wapen. Zo zijn balletjespistolen van de kermis ook verboden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.