Er kan weer worden gespetterd: Vrede Fontein in Breda weer open na vandalisme met groene verf

22 juni 2017 om 16:05 • Aangepast 21 november 2020 om 00:11
nl
De Vrede Fontein die vorige week vrijdag werd geopend op het Kasteelplein in Breda is donderdag een tijd lang gesloten geweest. Vandalen kleurden de waterattractie met groene inkt of verf. Om halfdrie waren de schoonmaakwerkzaamheden afgerond.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De fontein trekt in deze tropische dagen ontzettend veel Bredanaars die de verkoeling van de metershoge waterstralen opzoeken. "Het vandalisme trof vooral veel kinderen die donderdagochtend klaarstonden voor de waterattractie", aldus de organisatie.

Duizenden liters water
Omdat de kleurstof in het water terecht is gekomen, werd De Vrede Fontein geleegd, schoongemaakt en opnieuw gevuld. In totaal gaat in het bassin 21 kuub water.

De fontein kon in de loop van de middag weer open. De organisatie heeft aangifte gedaan en bewakingsbeelden zullen worden nagekeken. Ook de komende periode wordt er 's nachts gecontroleerd bij de fontein.

Vrede van Breda
De Vrede Fontein is gemaakt ter gelegenheid van de viering van 350 jaar Vrede van Breda. Een maandlang staat de waterattractie voor de ophaalbrug naar het kasteel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.