Brand in natuurgebied Deurnsche Peel kan nog weken aanhouden [VIDEO]

24 juni 2017 om 13:00
nl
De brand in het natuurgebied Deurnsche Peel bij Liessel, die vrijdag ontstond, is heel lastig te blussen. Omdat het een veenbrand is, kan de brand niet geblust worden met water of andere blusmiddelen. Veen of turf neemt nauwelijks water op. Daardoor laait er zo nu en dan een nieuw brandje op. Volgens de burgermeester van Deurne kan dit nog enkele weken aanhouden.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

De brandweer probeert de branden binnen het gebied te houden waar die zich nu bevinden. Het gaat om een gebied van ongeveer 700 bij 300 meter. Het blussen is moeilijk omdat het alleen maar kan vanaf zandpaden of wegen. Dan speelt ook nog mee dat het gebied een moeras is en daardoor moeilijk te betreden.

Lees ook: Bosbranden Deurnsche Peel mogelijk aangestoken, zegt de brandweer

Regen
Staatsbosbeheer bekijkt wat er nog meer tegen de brand ingezet kan worden. Dit kan een water- of sproei-installatie zijn. Maar het beste is een paar dagen regen.

[youtube:https://youtu.be/XlYf1ql6zd8]
Zolang er brand in het gebied is, kan er stank- en rookoverlast zijn voor de omgeving en voor fietsers. Daarom wordt het gebied geheel met hekken afgesloten. Ook het fietspad langs het Leegveld is vanaf zaterdag afgesloten.

Lees ook: Bosbranden in Deurnsche Peel bij Liessel onder controle, vuur laait af en toe op

Dank
Burgemeester Mak van Deurne is blij met de inzet alle hulpdiensten. "Ik dank alle brandweermannen en -vrouwen, loonwerkers en medewerkers van Staatsbosbeheer voor hun inzet. Zij hebben onder zware omstandigheden hun werk moeten doen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.