Brabants feestje in Holland's Got Talent: Top drie komt uit Brabant

24 juni 2017 om 11:00 • Aangepast 21 november 2020 om 00:08
nl
Dansgroep The Fire uit Eindhoven heeft Holland's Got Talent 2017 gewonnen. In de halve finale werden de dansers nog naar huis gestuurd, maar de Eindhovenaren kregen een wildcard van het publiek en stonden vrijdagavond alsnog in de finale en met succes. Het was een Brabants feestje in de finaleshow. Danser Daniël Stosic uit Deurne en de rocktieners van de Black Swords uit Bladel, Hoogeloon en Hapert haalden de top drie.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

The Fire versloeg negen andere finalisten en gaat naar huis met 25.000 euro. De dansgroep heeft in een paar dagen tijd het optreden voorbereid. Na de strakke uitvoering kreeg de crew een staande ovatie.

Wachten op privacy instellingen...

"We hebben alles op alles gezet. We zijn gewoon doorgegaan ondanks blessures en hebben keihard gewerkt", vertelt een van de leden direct na de winst in RTL Late Night. Presentator Humberto Tan had ook meteen leuk nieuws voor de hiphopgroep. The Fire mag in november optreden in de Ziggo Dome tijdens zijn discoshow Let's Dance.

Wachten op privacy instellingen...

'Stomme jury'
De jury kon zich zelf wel voor de kop slaan dat ze de dansgroep eerder nog liet afvallen. “Hoe stom konden we zijn. Jullie zijn de beste dansact die ik ooit heb gezien”, zei Gordon. Dan Karaty gaf al aan dat hem hem niks zou verbazen als ze zouden winnen.

ZIE OOK: 'Eindhoven de beste!' tijdens Holland's Got Talent, dansgroep krijgt staande ovatie

Het was een Brabants feestje in de finaleshow. Danser Daniël Stosic uit Deurne en de rocktieners van de Black Swords uit Bladel, Hoogeloon en Hapert haalden de top drie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.