Keien op de weg leiden tot petitie: 'Eén lamp zou al helpen'

26 juni 2017 om 18:20 • Aangepast 21 november 2020 om 00:05
nl
Op het stukje van de Structuurweg in Schijndel waar vrijdagnacht keien waren neergelegd, zijn vaker gevaarlijke situaties. Het is er aardedonker. Nu er een zwaargewonde is gevallen is het tijd voor actie, vindt Wim Vermeulen, die er vlakbij woont. Hij is een petitie gestart om een straatlantaarn neer te zetten.
Profielfoto van Tom van der Meer
Geschreven door
Tom van der Meer

Vrijdagnacht raakte een 32-jarige automobiliste zwaargewond toen ze over een paar keien reed. Die waren doelbewust neergelegd. De vrouw kreeg een klapband en botste tegen een boom.

Wachten op privacy instellingen...


Vermeulen vermoedt dat de stenen zijn gestolen bij de scouting. Daar ontbreken twee keien, die veel lijken op de keien die op de Structuurweg waren gelegd.

Wachten op privacy instellingen...


De afgelopen tijd is er vaker overlast geweest langs het donkere stukje weg, zegt Vermeulen. "Dit is een gevaarlijk donker hoekje. Jeugd klimt op de wal, schijnt met lasers in de huizen. Pas zijn er afzettingspaaltjes langs de weg weggehaald en in een tuin gegooid. Dat kan allemaal, want het is er aardedonker."

Eén lamp
Het gaat om het stuk Structuurweg tussen de kruisingen met de Wijbosscheweg en de Steeg. Met het plaatsen van één lamp wordt het al een stuk veiliger, vinden veel buurtgenoten. Al meer dan honderd mensen hebben de petitie van Vermeulen getekend.

Die hoopt binnenkort met de wethouder om de tafel te kunnen. Hoe meer handtekeningen, hoe sterker hij staat, meent Vermeulen.

Getuigen
De politie is nog op zoek naar getuigen van het ongeluk van vrijdagavond. Maandagavond wordt in Bureau Brabant aandacht besteed aan de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.