Dertig jonge stieren ontsnappen uit gekantelde vrachtwagen en lopen richting snelweg

27 juni 2017 om 11:38 • Aangepast 21 november 2020 om 00:04
nl
Een vrachtwagen die jonge stieren vervoerde, is dinsdagochtend gekanteld op een afrit van de A59, richting de Rietveldenweg in Den Bosch. De vrachtwagen lag op zijn kant en de jonge dieren liepen richting snelweg. Twee stieren overleden door het ongeluk, de anderen gingen door naar het slachthuis.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

De politie spreekt over zeker dertig jonge stieren die los liepen. De dieren wandelden op de afrit en richting de snelweg. Daarom sloot de politie afrit Engelen (46) af voor verkeer. De stieren zijn door een andere veetransportwagen opgehaald en verder vervoerd richting slachthuis.

De vrachtwagen kantelde in een bocht. Hoe het ongeluk kon gebeuren en of de chauffeur gewond is geraakt, is nog niet bekend. De politie sloot de afrit en de Rietveldenweg af voor onderzoek. Inmiddels zijn alle wegen weer open.

In januari was er op bijna dezelfde plek ook al een vrachtwagen die kantelde. Toen ging het om een vrachtwagen vol ijzer.

Boete
Twee bestuurders kregen een bekeuring voor het negeren van een rood kruis. Een vrachtwagenchauffeur kreeg ter plekke een boete. Van een andere bestuurder is het kenteken genoteerd. Deze krijgt de boete opgestuurd via de post. 

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.