'Echt een bizarre ervaring!' Guus Meeuwis onthuld in Madame Tussauds

28 juni 2017 om 17:45 • Aangepast 21 november 2020 om 00:01
nl
Guus Meeuwis is woensdagmiddag vereeuwigd als 'wassen Guus' in Madame Tussauds. Samen poseren ze voor de pers bij de onthulling. Ze zijn zo moeilijk van elkaar te onderscheiden dat de Tilburgse zanger nogal beduusd is. 'Heb jij wel eens om jezelf gelopen?"
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Meeuwis vindt het maar raar om zichzelf recht in de ogen te kunnen kijken. Maar hoe lang blijft hij erop lijken? "Als 'ie echt niet meer lijkt of niet meer relevant is, dan gaat 'ie weg", aldus Guus. En dan neemt hij hem graag mee naar huis. "Maar dat schijnt niet te mogen. Mijn moeder wil hem!"

De Tilburgse zanger staat naast Marco Borsato in het Amsterdamse wassenbeeldenmuseum. In april poseerde Meeuwis meerdere malen ten gunste van zijn 'wassen tweelingbroer'.

LEES OOK: Van Guus Meeuwis naar wassen beeld in 7 stappenVierhonderd foto's
Het geduld van 'de echte' werd flink op de proef gesteld. Hij moest twee keer gedurende drie uur stilzitten. In totaal werden vierhonderd foto's van hem gemaakt. Ook werden wel vijfhonderd maten van de zanger genoteerd, bijvoorbeeld de afstand tussen zijn ogen.

Wachten op privacy instellingen...

Het is niet de eerste keer dat Guus groots wordt afgebeeld. Woensdag werd ook een drie meter hoge muurschildering onthuld bij het PSV-stadion. Naast Meeuwis staan daar ook PSV’er Jorrit Hendrix en anderen op. Het is een cadeautje van de shirtsponsor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.