Henny (84) heeft eerste iPhone nog, 'maar mijn vrouw gebruikt hem nu'

29 juni 2017 om 13:20
nl
Henny van der Graaf was er als de kippen bij toen tien jaar geleden de eerste iPhone uitkwam. De 84-jarige Eindhovenaar heeft het toestel nog steeds, al is het zijn vrouw die de telefoon gebruikt.
Profielfoto van Jos Verkuijlen
Geschreven door

Henny zag tien jaar geleden de beroemde toespraak van Steve Jobs waarin Apple de eerste iPhone aankondigde. “Ik dacht, het wordt eens tijd dat ik een goede telefoon ga kopen”, vertelt Henny. “In Nederland was hij niet te krijgen, dus haalde ik hem uit Engeland. Volgens mij kostte de telefoon meer dan 700 euro.”
[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=MnrJzXM7a6o]

Veel bedrijven in Nederland probeerden de iPhone in 2007 toch al te verkopen. Een van die bedrijven was GSMTrack.nl uit Deurne. Dit bedrijf haalde iPhone's uit Amerika om in Nederland te verkopen.

LEES OOK: GSMtrack.nl biedt iPhone aan

Die eerste iPhone heeft Henny nog steeds. “Een paar jaar geleden kocht ik een nieuwe, een iPhone 4S. Die oude heb ik deze aan mijn vrouw gegeven. De eerste batterij zit er zelfs nog in. Dat kan ook niet anders, want die is niet meer te vervangen."

Waarom dan per se een iPhone? “Ach, het zijn hebbedingetjes”, lacht Henny. Hij is stiekem wel een beetje een Apple-fan. Toch koopt hij niet elke keer een nieuwe als Apple weer met een toestel komt. “Nee, die 4S van mij doet het nog prima.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.