Arrestatie halfnaakte mannen op snelweg A67 blijkt terreuroefening

29 juni 2017 om 18:16
nl
Twee halfnaakte mannen werden donderdagmiddag over de snelweg A67 gedirigeerd door zwaarbewapende agenten. Dat zorgde voor een bizar tafereel. De snelweg van Eindhoven naar Eersel werd tijdelijk geblokkeerd en aan de andere kant van de snelweg ontstond een kijkersfile. Die kijkers vroegen zich af wat er gaande was. Achteraf blijkt het om een terreuroefening te gaan van Nederlandse en Belgische antiterreureenheden.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Een ooggetuige in de kijkersfile zag gebeuren hoe twee mannen halfnaakt over de snelweg liepen. Hij legde het tafereel tussen afrit Eersel en knooppunt De Hogt vast. Niet wetende dat het om een terreuroefening ging van de politie in samenwerking met onze zuiderburen.

Kleding op de snelweg
“Ik reed vanuit Eersel naar Eindhoven en het verkeer reed traag. Er stond een auto schuin op de weg, daar hing een man overheen met een groot geweer. Een eind verderop stond een Volkswagenbusje op de vluchtstrook geparkeerd. Daar liep een man in z’n onderbroek achteruit over de snelweg. Het leek erop dat hij z’n kleren uit had moeten doen van de politie.”

Bijna tweehonderd meter verderop stond nog een auto, daar zat een andere man in z’n onderbroek op z’n knieën. Ook hij werd onder schot gehouden. De kleding van de mannen lag op de snelweg.

De plaatjes liegen er niet om, meerdere ooggetuigen hebben foto's gemaakt van het tafereel en naar Omroep Brabant gestuurd. Ook de ooggetuige vertelt dat hij het grote wapen op de motorkap van de agent erg indrukwekkend vond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.