Docent op non-actief vanwege mogelijke relatie met minderjarige leerling

4 juli 2017 om 11:34
nl
Een docent van het Elde College in Sint Michielsgestel is per direct geschorst. De docent wordt ervan verdacht een relatie te hebben met een minderjarige leerling van de school. De woordvoerder van de school spreekt van een gevoelige zaak.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Baukje van der Zanden: "We willen de privacy van het meisje beschermen, daarom doen we er verder geen uitspraken over."

De zorg van de school gaat uit naar de leerling. De directie heeft onder andere overleg met haar ouders of verzorgers.De directie beraadt zich op verdere maatregelen tegen de docent. Dit is te lezen op de website van het Elde College.

Weer vrij
De politie meldt dat de man vrijdag verhoord is en aangehouden. Hij is zaterdag weer vrijgelaten. De school is maandag ingelicht.

De politie kwam door een tip de leraar op het spoor. Iemand vermoedde dat de docent een relatie had met een minderjarige. Na verhoor van de leraar werd hij vastgehouden en als verdachte aangemerkt.

Vertrouwenspersoon
"Deze situatie heeft impact op onze leerlingen en medewerkers. We zullen hier dan ook uiterst zorgvuldig mee omgaan. Leerlingen die vragen of opmerkingen hebben, kunnen terecht bij hun mentor, de zorgcoördinatoren of de vertrouwenspersonen. Alle ouders worden per mail geïnformeerd" schrijft de school.

Het Elde College werkt nauw samen met politie en zorginstanties. Ook is er melding gedaan bij alle bevoegde instanties. De school betreurt de situatie en verleent alle medewerking aan het strafrechtelijk onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.