Vrouw die zwaargewond raakte door keien op de weg van intensive care af

4 juli 2017 om 19:17 • Aangepast 20 november 2020 om 23:53
nl
De 32-jarige vrouw die anderhalve week geleden zwaargewond raakte nadat ze in Schijndel met haar auto over een paar keien was gereden, is van de intensive care af. De keien waren opzettelijk op de Structuurweg neergelegd. Dat heeft de politie dinsdag laten weten via Twitter. De vrouw heeft zwaar letsel, maar ze is bij kennis.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

De 32-jarige vrouw reed in de nacht van 23 op 24 juni op een donker stuk weg over keien die op het wegdek lagen. Haar auto kreeg een klapband, raakte van de weg en belandde tegen een boom. Het slachtoffer zat bekneld in de auto en moest door de brandweer worden bevrijd.

De vrouw werd in slaap gehouden en onderging een aantal spoedoperaties. Het is onduidelijk hoever zij uiteindelijk zal herstellen.

Wachten op privacy instellingen...


Nadat het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht aan de zaak had besteed, kreeg de politie een tiental tips. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet. De politie behandelt het op de weg leggen van keien hetzelfde als het gooien van stenen op de snelweg vanaf een viaduct.

Er hebben in elk geval die nacht twee scooters over de Structuurweg gereden in de richting van Sint Oedenrode. Met de bestuurders van die scooters wil de politie graag spreken; zij kunnen belangrijke getuigen zijn.

Ook zijn er meldingen geweest van mensen die in diezelfde nacht last hebben gehad van baldadige jongeren. Dat betekent niet direct dat die iets te maken hebben met het plaatsen van de keien, maar de politie komt graag in contact met mensen die meer kunnen vertellen over die overlast.


LEES OOK: 'Onbegrijpelijk dat mensen zoiets kunnen doen', vriend Schijndels slachtoffer compleet van slag

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.