Klaas Otto vervolgd voor zware mishandeling clublid in Bergen op Zoom

4 juli 2017 om 20:23
nl
Het Openbaar Ministerie in Breda gaat No Surrender-oprichter Klaas Otto vervolgen voor de zware mishandeling van een voormalig clubgenoot. Clement H. werd in 2016 afgebeuld in een bosgebied bij Bergen op Zoom. Otto zou hiervoor opdracht hebben gegeven.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het OM denkt voldoende bewijs in handen te hebben. Het 41-jarige slachtoffer was in mei vorig jaar op de begrafenis van de vader van een van de No Surrender-leden. H. wilde opstappen als lid van de motorclub, maar dat werd hem niet in dank afgenomen. Hij werd na de begrafenis meegenomen en afgetuigd in een bos nabij Bergen op Zoom, vermoedelijk door vier clubleden.

Botbreuken
Een paar 'motorvrienden' brachten hem thuis. Hij had botbreuken in zijn gezicht, bovenlichaam en ledematen. Volgens de advocaat van Otto zijn er geen bewijzen dat hij inderdaad opdrachtgever was.

In november vorig jaar werden bij meerdere invallen een 46-jarige man uit Oss, een 26-jarige man uit Den Haag en een 34-jarige Amsterdammer gearresteerd. Later volgde de arrestatie van een lid uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Zowel Otto als deze vier verdachten staan komende week voor de rechtbank in Breda.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.