Rico Verhoeven sluit kickboksjaar af met revanchepartij tegen Ben Saddik

5 juli 2017 om 15:30
nl
Het kickboksjaar 2017 belooft met vuurwerk te worden afgesloten. In december staan Rico Verhoeven uit Halsteren en de Belgische Marokkaan Ben Saddik tegenover elkaar. GLORY, ’s werelds grootste kickbokspromotor, heeft dit bekendgemaakt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De partij stond al in mei op het programma, maar kon toen niet doorgaan wegens een blessure bij Jamal ‘The Goliath’ Ben Saddik. Het is nog niet bekend waar en op welke dag in december wereldkampioen zwaargewicht Verhoeven het tegen hem opneemt. Voor een revanche van een nederlaag in 2011.

Belgische reus won eerder
In het titanengevecht tussen de nummer één en de nummer vier van de wereld, is Saddik de uitdager. Hij is 2,05 meter groot en weegt bijna 136 kilo. De Marokkaans-Belgische reus maakte in 2011 zijn professionele debuut in een duel met Verhoeven. Hij won toen op technisch knock-out.

LEES OOK: Kickbokscontract levert Rico Verhoeven grote zak geld op: 'Maar dat is het minst belangrijk'

Sindsdien is de rivaliteit bestaan en zien de twee kemphanen uit naar hun langverwachte ontmoeting. Het moet niet alleen het sluitstuk worden van 2017, het vormt ook de apotheose van de zogeheten eindejaarsshow van GLORY.

[youtube:https://youtu.be/pdWhZ_Vxl5g]

Te sterk voor Tilburger Ismael Lazaar
Verhoeven heeft zoals bekend een reputatie hoog te houden. Het 28-jarige kickbockfenomeen boekte dit jaar nog in Den Bosch zijn dertiende overwinning. Dit ging ten koste van Ismael Lazaar uit Tilburg. The King of Kickboxing was desondanks niet op zijn best.

Hij zal in december beter voor de dag moeten komen om ook Saddik een kopje kleiner te kunnen maken. Te meer daar Verhoeven, afgaande op zijn tweets, de laatste weken vooral freewheelend door het leven lijkt te gaan. Maar dat kan ook een pose zijn, want de wereldkampioen wil altijd winnen.

[tweet:https://twitter.com/RicoVerhoeven/status/882544027593265152]
[tweet:https://twitter.com/RicoVerhoeven/status/880015386317553664]

Saddik klopte onder anderen Peter Aerts
Saddik kan bogen op een aardig cv. Ook hij wist sinds zijn profdebuut als 21-jarige tegen Verhoeven diverse kanjers te verslaan. Zo versloeg hij Peter Aerts uit Best, de levende kickbokslegende, die onlangs definitief een punt zette achter zijn loopbaan, Remy Bonjasky en Errol Zimmerman.

Saddik is KO-specialist
De Belgische Marokkaan heeft 32 overwinningen behaald, waarvan 26 na een knock-out (KO). In de aanloop naar de ‘rematch’ tegen Verhoeven won de 26-jarige KO-specialist vier gevechten op rij en verloor hij van zijn zeven laatste wedstrijden er slechts één.

Verhoeven is dus gewaarschuwd, maar dat hoeven wij hem niet in te peperen. De man uit Halsteren staat er wanneer hij er moet staan.

 App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.