'Nog steeds geen gouden tip', speurtocht naar waardevolle viool gaat door

5 juli 2017 om 22:42 • Aangepast 20 november 2020 om 23:50
nl
Muziekleraar Theo Mazajchik zoekt nog steeds naar zijn kostbare viool die in een trein is zoekgeraakt. Anneke, een leerling van hem, liet het muziekinstrument dinsdag achter in de trein tussen Breda en Eindhoven. Mazajchik deed dinsdagavond zijn verhaal bij het tv-programma Jinek en leverde nogal wat tips op, maar zijn viool heeft hij nog niet terug.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

“Ik was gisteravond pas om drie uur ‘s nachts thuis”, vertelt Mazajchik. “En toen had ik al heel wat tips ontvangen, maar nog steeds geen gouden tip.” Totdat zijn leerling via Facebook een bericht ontving van een ooggetuige die op hetzelfde traject gezien zou hebben dat een man een viool had ingeleverd bij de conducteur. 

Wachten op privacy instellingen...

“Alleen klopte de tijd niet helemaal van die mevrouw. Tenzij die viool de hele tijd is blijven liggen en de trein alweer de andere kant op ging”, aldus de muziekleraar. “Maar ik kan ook niet geloven dat er binnen één uur twee violen met zwarte koffer zijn kwijtgeraakt.” 

LEES OOK: Waardevolle viool vergeten in de trein bij station Breda

Het speurwerk naar zijn kostbare instrument houdt maar niet op. Hij heeft de hele dag ook met de NS-klantenservice aan de lijn gehangen, voorlopig zonder resultaat. “We hebben na zessen dus meer informatie binnengekregen, dus ik ga morgen maar weer de NS bellen”, vertelt hij hoopvol.

Tips
Heeft u nog een gouden tip? Neem dan contact met ons op. De eerlijke vinder krijgt van Mazajchik een gigantische bos bloemen en wellicht nog een privéconcertje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.