100.000 euro voor Q-support, Tweede Kamer trekt portemonnee

6 juli 2017 om 23:18
nl
Op de laatste vergaderdag voor het zomerreces heeft de Tweede Kamer een voorstel aangenomen om dit jaar nog 100.000 euro voor Stichting Q-support uit te trekken. De Brabantse stichting is opgericht voor de opvang van Q-koortspatiënten.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

CDA-Kamerlid Madeleine Van Toorenburg kwam met het voorstel. Zij wil ook in 2018 geld reserveren voor de opvang van Q-koortspatiënten. Aanvankelijk had de stichting in 2018 moeten stoppen, terwijl het aantal patiënten met Q-koorts alleen maar toeneemt.

LEES OOK: Q-koortspatiënten vechten nog steeds voor begrip: 'We moeten telkens in de verdediging'

Van Toorenburg noemt het unanieme besluit heel belangrijk. "De Q-koorts heeft veel mensen getroffen en velen lijden nog elke dag. Als er vragen zijn en begeleiding nodig is, moet die voorhanden zijn, ook in de toekomst."

Steun van Den Bosch
De stichting Q-Support en dan met name haar doelgroep krijgt ook steun van de gemeente Den Bosch. Burgemeester en Wethouders hebben besloten mensen die chronisch ziek zijn door Q-koorts financieel bij te staan.

Na het opdoeken van de stichting zou een voor hen belangrijk bewegingsprogramma onder leiding van een fysiotherapeut niet meer betaald kunnen worden. Het Bossche college vindt dat inwoners die zorg nodig hebben, die ook moeten kunnen krijgen. Tot 2020 zal Den Bosch dit beweegprogramma voor in totaal tien chronische Q-koortspatiënten voor zijn rekening nemen. Per persoon wordt 350 euro als tegemoetkoming betaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.