Tijn haalt ruim 1,2 miljoen euro op met laatste nagellakactie

7 juli 2017 om 14:12
nl
De actie ‘Lak door Tijn’ heeft ruim 1,2 miljoen euro opgebracht. Dit werd vrijdagmiddag bekend. De kleine nagellakheld en initiatiefnemer van de actie heeft het alleen niet meer mee mogen maken. Tijn Kolsteren uit Hapert overleed 's ochtends op zesjarige leeftijd.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

De inzameling eindigde officieel om 12.00 uur, maar volgens een woordvoerster gaat de actie door totdat het laatste potje nagellak is verkocht. De kleur roze, zijn favoriet, is volgens haar uitverkocht.

Tijn verkocht de nagellak in zijn favoriete kleuren voor Stichting Semmy. Deze stichting zet zich in voor kinderen met hersenstamkanker. Hij leed aan deze ziekte.

'We blijven strijden'
"Verward, verslagen. Juist op deze laatste actiedag van Lak door Tijn overlijdt lieve Tijn", laat Stichting Semmy weten. "We voelen het verdriet van alle dierbaren van Tijn en zullen ontroerd blijven door de daden van deze dappere held. Wij, en alle mensen aangesloten bij Stichting Semmy, zullen Tijn nooit vergeten. We blijven strijden."

ZIE OOK: Serious Request Breda brengt half miljoen extra op: 'Tijn ontketende ware rage'

Het verdrietige nieuws werd een aantal uren voor de actie afliep bekend. Het lijkt erop dat veel mensen nog hebben gedoneerd om Tijn hun laatste eer te bewijzen. Het streefbedrag van één miljoen euro werd donderdag al gehaald

Held tijdens Serious Request
Tijn liet Nederland al eerder met gekleurde nagels rondlopen tijdens Serious Request van 3FM. Hij ontroerde het hele land toen hij samen met zijn vader langskwam bij het Glazen Huis in Breda. Hij wilde nagels lakken om zo geld op te halen voor andere zieke kinderen. Het jongetje sprokkelde 2,5 miljoen euro bij elkaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.