Campingeigenaar Fort Oranje hoort binnen een week of hij zijn terrein weer op mag

7 juli 2017 om 16:51 • Aangepast 20 november 2020 om 23:47
nl
Campingeigenaar Cees Engel van Fort Oranje in Rijsbergen stond vrijdagmiddag voor de rechter in Breda. Hij eiste in een kort geding dat hij het kampeerterrein weer op mag. De gemeente Zundert heeft hem dat voor drie maanden verboden. De rechter neemt binnen een week een besluit.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Engel kreeg het verbod op 23 juni opgelegd, omdat hij de openbare orde zou verstoren. Hij moest meteen het terrein af en had volgens eigen zeggen niet eens de tijd om zijn jas te pakken.

Wachten op privacy instellingen...

Voor de campingeigenaar is de maat vol. Daarom stapte hij vrijdagmiddag naar de rechter in Breda. Hij wil meteen toegang tot zijn eigen terrein.

LEES OOK: Engel gaat aangifte doen tegen burgemeester Zundert

Criminele woonwijk
Vorige maand besloot de gemeente Zundert de camping definitief te sluiten. De burgemeester noemt het een criminele woonwijk waar mensen onder erbarmelijke omstandigheden leven.

ZIE OOK: Cees Engel moet Fort Oranje verlaten, gemeente Zundert neemt beheer camping over

Nadat de gemeente het beheer had overgenomen werd Cees Engel samen met zijn zoon, hun advocaat en Jimmy van de Bleek permanent van het terrein gestuurd. De gemeente vreest voor opruiing als vader en zoon Engel weer terug de camping op mogen, zei de advocaat van de gemeente tegen de rechter.

Veel belangstelling
Cees Engel was vrijdagmiddag samen met zijn zoon Jan in de rechtszaal aanwezig. Hij benoemde opnieuw de 'noodzaak' om de camping open te houden.

Wachten op privacy instellingen...

Voor de zaak was ook veel belangstelling op de publieke tribune. Tientallen bewoners van de camping waren aanwezig. De rechtbank doet binnen een week uitspraak.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.