Video

Bas reed naar Oostenrijk voor Max Verstappen, maar zag zijn held niet eens voorbij komen

10 juli 2017 om 10:56 • Aangepast 20 november 2020 om 23:43
nl
Drie dagen reed Tilburger Bas van Bodegraven erover om live in Oostenrijk snelheidsduivel Max Verstappen aan het werk te zien. Maar Verstappen strandde al in de eerste bocht door problemen met de koppeling én een aanrijding. "Natuurlijk is er teleurstelling, maar dat is meteen de kracht van de sport. Vooraf ligt de uitslag nooit vast."
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Bas reed in zijn oude bus drie dagen lang tussen de '0 en 80 kilometer per uur', zoals hij zelf ironisch zegt. In dat tempo reed hij naar Oostenrijk om Max Verstappen te zien racen. Maar het werd een erg korte race. "Maar ja, dit is autosport. Dat kan gebeuren."

Relativeren
"Tja, het is een kwestie van relativeren", zegt Bas. Hij is de oprichter van de GOMAX-fanclub. Hij houdt van snelle wagens om naar te kijken, maar zelf rijdt hij het liefst in zijn 37 jaar oude Mercedes dieselbus.

Wachten op privacy instellingen...

Bas zat met maar liefst 12.000 andere Nederlanders op de tribune, toen Max al snel uitviel. "Ik dacht dat de tribune vol Nederlanders snel leeg zou lopen na het stranden van Max, maar het zijn stuk voor stuk liefhebbers van de sport. Die blijven gewoon kijken naar de race, omdat dat zo machtig mooi is. Ook zonder Max."

Niet missen
Een kapotte koppeling was de oorzaak van opnieuw een ultrakorte race van Max. "Maar volgende week ga ik gewoon weer kijken hoor, in Engeland op het circuit van Silverstone. Dan ga ik wel met het vliegtuig, dat gaat net even wat sneller."

Maar eerst moet Bas nog naar huis. Maandagochtend is hij uit Oostenrijk vertrokken naar Tilburg. Daar hoopt hij over een paar dagen aan te komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.