20 jongeren van brandend schip gehaald midden in de Biesbosch

11 juli 2017 om 09:00
nl
Twintig jongeren zijn maandagavond van een brandende boot in de Biesbosch gehaald. Er raakte niemand gewond. "Het gaat om jongeren van 16, 17 jaar oud en ze zijn heel erg geschrokken", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De jongeren werden in de haven van Drimmelen opgewacht door ouders.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

De groep jongeren werkt op IJsboerderij Jacobushoeve in Dorst en was op bedrijfsuitje. Rond kwart over zeven brak er brand uit op de boot. De oorzaak van de brand was een gasfles, meldt de Veiligheidsregio. "Maar het is niet duidelijk of dit kwam omdat de gasfles lekte of dat er een explosie is geweest", zegt de woordvoerster.

ZIE OOK: 'Mensen sloegen achterover en sprongen in het water', grote steekvlam bij bbq op boot

"Een paar jongeren zijn tijdens de brand overboord gesprongen", vertelt de woordvoerster. "Maar niemand is gewond geraakt of heeft rook ingeademd." De groep werd overgebracht naar de Amaliahoeve, een boerderij in de buurt. "Daar waren ook ambulancebroeders om er zeker van te zijn dat alles goed met ze ging."

Lastige plek
De brandende boot lag vlakbij het bruggetje van de Sloot van Sint Jan. Die plek was lastig te bereiken voor de brandweer, want je kan er met de auto niet komen. Er werd daarom een blusboot ingezet. Om kwart voor acht was het vuur onder controle.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.