'Het voelde als over de kop gaan in de Python', avond vol emoties voor burgemeester Jack Mikkers

11 juli 2017 om 12:09
nl
“Nee, ik heb niet veel geslapen. Alle spanning van de afgelopen weken moest eruit. Het was echt een enerverende avond. Ik heb geschreeuwd, gedanst en mijn partner omhelsd.”
Profielfoto van Christel van der Meer/Hans Janssen
Geschreven door
Christel van der Meer/Hans Janssen

De emoties van Jack Mikkers gingen maandagavond alle kanten op toen om even na negen uur het verlossende telefoontje kwam dat de huidige burgemeester van de gemeente Veldhoven de nieuwe burgemeester van de gemeente Den Bosch wordt.

'Heel trots en blij'
“Mijn bloed ging sneller stromen. Het voelde als in de Python met al die kurkentrekkers en over de kop gaan! Ik ben heel trots en blij, maar ik ga de Veldhovenaren ook missen”, zegt Mikkers, die zijn inwoners inmiddels via een brief heeft laat weten dat het afscheid hem zeer zal gaan doen.

Na tien jaar is het voor hem tijd om de gemeente Veldhoven te verlaten. “Ik kijk daar wel met een gevoel van weemoed naar. Het is goed om de wegen te laten scheiden, maar dit doet wel pijn”, vertelt hij. “Ik ben heel trots op Veldhoven, waar we met zijn allen aan ‘deze stad’ hebben gewerkt."

'Den Bosch de hoofdprijs'
"Ik ben en wil nog trotser worden op Den Bosch. Burgemeester worden van deze stad is toch de hoofdprijs.” Daar staat hij aan de loodzware klus om de geliefde Ton Rombouts
te vervangen. Hij was twintig jaar lang de burgemeester van de hoofdstad van onze provincie.

Mikkers: “Ik kan hem niet vervangen, zo eerlijk moet ik wel zijn. Hij heeft hier iets moois neergezet. Het schept een grote verantwoordelijkheid om in zijn voetsporen te mogen treden. Niet alleen mijn baan gaat veranderen, het wordt ook een totaal andere manier van leven voor mij.”

Verliefdheid
“Ik weet dat de Bosschenaren van Ton Rombouts houden”, gaat hij verder. “Ik hoop dat ik een stukje van die verliefdheid of houden van ook hier mag realiseren.” In oktober gaat Rombouts met pensioen en neemt Mikkers het stokje van hem over

Maar dan moet de Koning het hiermee wel eens zijn. De gemeenteraad heeft Mikkers nu officieel voorgedragen, maar de Koning beslist uiteindelijk. “Ik heb veel vertrouwen in deze Koning”, lacht Mikkers. “En ik heb er veel vertrouwen in dat hij zijn handtekening ook zet!”

Mikkers schreef in een brief aan de inwoners van Veldhoven dat hij er met veel plezier heeft gewerkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.