Video

Rookpotten in Philips Stadion, camerabeelden leiden tot arrestaties van zes mannen

11 juli 2017 om 11:54
nl
Zes mannen zijn dinsdagmorgen opgepakt voor het aansteken van de rookpotten tijdens PSV-Ajax, in april van dit jaar. Een van de verdachten wordt ervan verdacht een coördinerende rol te hebben gespeeld.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Het gaat om mannen uit Eindhoven, Nuenen en Waalre in de leeftijd van 25 tot 42 jaar oud. De politie kwam het zestal op het spoor nadat camerabeelden uit het Philips Stadion uitvoerig zijn bekeken.

Mogelijk beelden openbaar
Op die beelden zijn ook andere mensen te zien. “We overwegen die beelden openbaar te maken, dus we roepen mensen op zich vrijwillig te melden", aldus een politiewoordvoerder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De woningen van de verdachten zijn dinsdagmorgen doorzocht. Er is beslag gelegd op kostbare spullen en geld. "Daarmee kan de geleden schade worden vergoed", laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.

Reactie PSV
PSV is blij met de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek. "Er zijn grenzen overschreden. We zijn blij dat onze camerabeelden een bijdrage aan het onderzoek konden leveren", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands.

Tijdens de topper werden zes rookpotten afgestoken. Een deel van het stadion vulde zich met zwarte rook. Tientallen bezoekers, onder wie kinderen, kregen last van ademhalingsproblemen. Ook was sprake van angst en paniek. Twaalf mensen deden aangifte.

Eerder werd een 35-jarige man gearresteerd. Hij is inmiddels op vrije voeten, maar geldt nog wel als verdachte. Volgens de advocaat van de man stak hij een achtergebleven rookpot aan. De man heeft ontkend dat hij betrokken was bij een geplande actie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.