Koen knalde achterop een file toen hij met zijn carkit bezig was... een jongetje kwam om het leven

12 juli 2017 om 22:52
nl
89 procent van de automobilisten grijpt weleens naar de smartphone tijdens het autorijden. Interpolis toont in een video de keiharde gevolgen aan: "Dit kan jou ook gebeuren!" Daarin vertelt Koen wat hem overkwam toen hij rijdend in zijn auto vooral met zijn carkit bezig was.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De schadeverzekeraar in Tilburg laat mensen op een testparcours rijden terwijl ze bezig zijn met hun mobieltje. De automobilisten geven allemaal toe regelmatig tijdens het rijden een berichtje te versturen, een selfie te maken of na een 'pingeltje' een blik op het schermpje te werpen. Als ze eenmaal de proef ondergaan volgen slippartijen en botsingen elkaar in rap tempo op.

'Klooien met carkit'
Na de test drukt Koen de deelnemers met de neus op de feiten. Hij vertelt over die ene vrijdagmiddag waarop hij in zijn auto met een carkit zit te klooien. Toen hij weer voor zich keek zag hij dat het verkeer stilstond. Met 90 kilometer per uur knalde hij achterop een auto.
[yOUTUBE:https://youtu.be/V-WCzgjXqkA]
Toen hij uitstapte zag hij een vrouw achter het stuur zitten die niet volledig bij bewust zijn was. "Met twee kindjes op de achterbank leek het oké te zijn. Ik was gefocust op hun moeder die er slecht aan toe leek."

Tien procent overlevingskans
Toen de hulpdiensten waaronder de traumahelikopter op de plek van het ongeluk kwamen, kreeg Koen te horen dat het met de moeder wel goed kwam, maar dat het kindje een overlevingskans van tien procent had. "Dan stort je wereld echt in", zegt hij geëmotioneerd.

Uiteindelijk mocht Koen naar huis. Maar om elf uur 's avonds stond politie voor de deur. Dit keer om te vertellen dat het jongetje overleden was.

Als het aan Interpolis ligt, rijdt iedereen mobielvrij. Om dat te ondersteunen is er een app die ja daarbij helpt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.