Video

Bart Ramselaar weet dat PSV leiders kwijt is: ‘Nu moeten andere jongens opstaan’

13 juli 2017 om 09:00 • Aangepast 20 november 2020 om 23:38
nl
PSV is in vergelijking met vorig seizoen de nodige ervaren spelers kwijt. Hector Moreno en Andres Guardado werden deze zomer verkocht, terwijl spelers als Marco van Ginkel en Siem de Jong terugkeerden naar hun club. Bart Ramselaar is benieuwd wat er verder nog gaat gebeuren binnen de selectie.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Ramselaar kwam vorig seizoen laat in de zomer van FC Utrecht naar PSV, hij weet dat er in de komende periode dus nog veel kan veranderen. "Er gaat nog wel het een en ander gebeuren", zegt hij tijdens het trainingskamp in Zwitserland. Dat moet ook wel, want PSV is een paar belangrijke krachten kwijt. "Dat merk je ook wel, het waren natuurlijk allemaal leidende types."

Wie pakt die leidersrol nu op in Eindhoven? "Nu moeten andere jongens opstaan. Iedereen die hier al wat langer speelt probeert een leidende rol in te nemen. En dat gaat prima, denk ik." Ramselaar is er zelf pas een jaar, toch pakt hij soms ook de rol van leider op zich. "Het kan snel gaan. Er zijn veel jonge jongens bijgekomen. Ik probeer ze te helpen en te sturen."

Wachten op privacy instellingen...

Naast uitgaande transfers kocht PSV ook twee spelers. Hirving Lozano komt over van CF Pachuca, terwijl Derrick Luckassen deze week de overstap maakte van AZ naar PSV. Ramselaar ziet eventuele nieuwe spelers vanzelf verschijnen. "Het is altijd spannend. Vorig jaar kwam ik zelf heel laat. Ik ben heel benieuwd, maar we gaan het zien."

Eerste minuten
Ramselaar maakte woensdagavond zijn eerste speelminuten van het nieuwe seizoen, tijdens de 0-1 zege op FC Sion. Tijdens de zege op RKC Waalwijk bleef hij door een kleine blessure aan de kant."Ik ben blij dat ik nu ruim een uur heb kunnen spelen. Dat je wint is lekker, maar het gaat om minuten maken en sterker worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.