Toch tweede zaal theater Den Bosch, directie blij met unanieme raadssteun

13 juli 2017 om 17:24 • Aangepast 20 november 2020 om 23:38
nl
Heel helder en unaniem. Dat vindt directeur Harry Vermeulen van het Theater aan de Parade in Den Bosch van een besluit dat de gemeenteraad woensdagavond nam. De raad koos voor nieuwbouw op de huidige plek van het Theater aan de Parade mét een kleine tweede zaal.
Profielfoto van Sandra Kagie/Hans Janssen
Geschreven door
Sandra Kagie/Hans Janssen

Met hun beslissing tonen de raadsleden duidelijk de urgentie aan van het theater voor de stad én de regio, zo zegt Vermeulen. Hij vindt wel dat direct na de zomer vaart gezet moet worden achter de uitvoering van het project, omdat er al veel tijd verloren is gegaan.

'Kosten drukken'
Eind mei kwamen burgemeester en wethouders van Den Bosch nog met het voorstel om niet te kiezen voor een tweede zaal in het nieuwe theater. Met de keuze voor een multifunctionele foyer wilde het college de kosten voor het theater drukken. Een idee dat door de raad werd afgewezen.

Wachten op privacy instellingen...


Een nieuw plan voor het theater was nodig nadat onlangs was gebleken dat het oorspronkelijke nieuwbouwplan 21 miljoen euro meer bleek te kosten dan de gemeente had verwacht. Geen vijftig miljoen euro, maar 71 miljoen euro. Tot teleurstelling van Vermeulen moest het college met een alternatief komen. 

Jarenlange discussie
Het huidige theater werd gebouwd in 1976. De discussie over een nieuw theater of renovatie van het huidige theater loopt al jaren.

LEES OOK: Theater aan de Parade: van nieuwbouw tot renovatie [TIJDLIJN]

Na het besluit van de gemeenteraad lijkt de kogel nu definitief door de kerk. Het college kan aan de slag met een nieuw theater op de huidige plek aan de Parade met een grote zaal met duizend stoelen en een tweede zaal voor kleinere voorstellingen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.