NAC wint oefenduel van FC Volendam; ook winst voor andere Brabantse clubs

15 juli 2017 om 19:05 • Aangepast 20 november 2020 om 23:35
NAC heeft zaterdagmiddag een oefenwedstrijd gewonnen van FC Volendam. De wedstrijd eindigde met 2-1 in het voordeel van de Bredanaars. De treffers kwamen van Thierry Ambrose en Pablo Mari.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Frances Vermeeren

De goal van FC Volendam werd in de twintig minuten voor tijd gemaakt door Dylan Mertens.

Eerbetoon
Tijdens de vierendertigste minuut werd het spel stilgelegd om een eerbetoon te brengen aan Ajax-speler Abdelhak Nouri, die zware hersenschade opliep tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Nouri speelde altijd met rugnummer 34.

Brabantse clubs in actie
RKC Waalwijk won zaterdagmiddag ook een oefenwedstrijd. Tegen de Waalwijkse Selectie werd het 9-0. In de eerste helft scoorde de ploeg slechts twee doelpunten. In de tweede helft kon het publiek maar liefst zeven keer juichen.

Ook FC Eindhoven deed goede zaken. Tegen SV Valkenswaard wonnen de Eindhovenaren met 11-1. Helmond Sport won de eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Tegen een combinatieteam van MULO en Helmondia was de ploeg met 5-0 te sterk.