Politiebusje slaat over de kop na botsing in Oosterhout, drie gewonden

16 juli 2017 om 21:30
Drie mensen zijn zondagmorgen gewond geraakt bij een botsing tussen een politiebusje en een auto in Oosterhout. Volgens de politie houden ze allen geen blijvend letsel over aan het ongeluk. Eén van hen blijft wel ter observatie in het ziekenhuis. Door het ongeval sloeg het politiebusje over de kop.
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond kwart over tien op de kruising van de Beneluxweg met de Europaweg. Het busje was tegen de auto gebotst. De gewonden zijn de twee inzittenden van die wagen en een agent die in het busje zat.

Op weg naar inbraak
Een tweede agent die ook in het busje zat, is voor de zekerheid nagekeken door ambulancepersoneel. Het is niet bekend hoe het ongeluk kon gebeuren. Volgens een politiewoordvoerder waren de agenten op weg naar een mogelijke inbraak. Hierover was een  melding binnengekomen. 

Vermoedelijk had het politiebusje zwaailicht en sirene ingeschakeld. Een ongevallenspecialist van een ander korps onderzoekt of dit inderdaad het geval was en hoe vervolgens het ongeluk kon gebeuren. 
[tweet:https://twitter.com/Politie_Breda/status/886512552091553796]

Bezaaid met brokstukken
Verschillende hulpdiensten kwamen ter plekke, waaronder een traumahelikopter. De kruising lag na het ongeluk bezaaid met brokstukken. 

De politie klaagde op Facebook over omstanders die foto's en video's maakten van de slachtoffers.

[Facebook:https://www.facebook.com/politieteamdongemond/posts/1619413448077419]
"Wat bezielt mensen om van het leed van een ander foto's en video's te maken? Wil je dit thuis op de tv terugkijken of vind je dit stoer om aan vrienden te laten zien op Facebook met allerlei kortzichtig commentaar?", vraagt de eenheid Dongemond zich af.

LEES OOK: Hartenkreet agenten na ernstig ongeluk Almkerk: 'Help elkaar, pak niet meteen camera'App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...