Herdenkingsbos MH17 bijzonder voor Familie De Roo: 'Eindelijk plekje om vader te herdenken' - Omroep Brabant

Herdenkingsbos MH17 bijzonder voor Familie De Roo: 'Eindelijk plekje om vader te herdenken'

18 juli 2017 om 02:01
Minutenlang klonk er een indrukwekkende stilte tijdens de herdenking van de rampvlucht MH17, maandag precies drie jaar geleden. De stilte werd af en toe opgevuld door een opstijgend vliegtuig. Ook bij de boom van Joop de Roo uit Helmond is het na de ceremonie muisstil. Bij de nabestaanden is er een zuchtje van verlichting.
Profielfoto van Ferenc Triki
Geschreven door

Drie jaar geleden verloren Paul, Joyce en Roy hun vader Joop de Roo. Hij zat ook in het MH17-vliegtuig.

Bij de boom van vader en opa Joop blikt de familie terug op de herdenkingsdag. "Ieder jaar is het toch weer een speciale dag. Fijn om met alle nabestaanden weer samen te zijn. Het is een soort reünie", vertelt Joyce de Roo.

'Zeer bijzonder'
Terwijl de kleinkinderen de zonnebloemen onder de boom nog even netjes leggen, kijkt broer Roy tevreden naar 'hun herdenkingsboom'. "De onthulling was zeer bijzonder. We hadden nog geen eigen plekje. Eindelijk hebben we na drie jaar een plekje om mijn vader te herdenken. Het is een mooi monument."

Joyce vult aan: "Dit is heel belangrijk. We hebben verder bijna niks van ons pap. In maart bij het planten van de boom hebben we zijn as bij de wortels gestrooid. Het is nu echt iets wat van hem is. Daar zijn we heel trots op."

In de boom hangen twee tekeningen van de kleinkinderen. De ene is een zelfgeschilderde boom met hartjes er omheen. "Lieve opa Bali, we missen je. We zullen altijd aan je denken", leest Roy voor uit de hartjes die zijn dochter heeft gemaakt.

Groot gemis
Drie jaar na de ramp is het verlies van hun vader en opa voor nog altijd een groot gemis. "We kunnen het nog niet echt een plekje geven. Het slijt elk jaar. Maar rust vinden, gaat niet echt gebeuren", vertelt Roy.

Joyce wil dat de daders zo snel mogelijk gepakt worden. "Zolang het onderzoek loopt, kunnen we het niet echt een plekje geven."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...