Dode Turfvaartsestraat in Roosendaal is gewurgde man (62) uit Antwerpen, Belgisch stel aangehouden

18 juli 2017 om 17:08
nl
De dode man die in juni in een greppel langs de Turfvaartsestraat in Roosendaal werd gevonden, is een 62-jarige Antwerpenaar. De politie heeft een Belgisch stel aangehouden.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De verdachten zijn een 36-jarige vrouw uit Essen en haar 34-jarige vriend uit Lokeren. Ze werden maandag aangehouden voor de moord op Frank Serruys. Hun huizen zijn doorzocht. Het stel is behoort tot de vriendenkring van het slachtoffer, aldus de Antwerpse federale gerechtelijke politie. 

Gewurgd
Uit autopsie is gebleken dat de man een dag voordat hij werd gevonden, is gewurgd. Op het lichaam van de man werden ook nog andere sporen van geweld gevonden. Het motief is nog onduidelijk. De politie in België wil in het belang van het onderzoek op dit moment niet meer kwijt over de zaak.

ZIE OOK: Voorbijganger vindt dode onder blauw zeil in buitengebied Roosendaal, mogelijk sprake van misdrijf

Het lichaam van de man werd woensdag 14 juni aangetroffen, nabij sportpark Vierhoeven. Hij lag onder een blauw zeil. De identiteit van het slachtoffer was lange tijd een raadsel.

Tientallen tips
De politie vroeg in uitzendingen van Opsporing Verzocht en Bureau Brabant aandacht voor deze zaak. Er kwamen tientallen tips binnen. In het onderzoek werkt de Nederlandse politie samen met de Antwerpse federale gerechtelijke politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.