Video

Bredase advocaat opgepakt voor handel in wapens en drugs

19 juli 2017 om 14:12
nl
Advocaat Bart V. is dinsdagavond aangehouden in Amsterdam. De 43-jarige advocaat uit Dongen met een kantoor in Breda wordt verdacht van handel in vuurwapens en drugs. Ook twee mannen uit Sint Willebrord (30 en 70 jaar) zijn aangehouden. Ze worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

De politie kwam de mannen op het spoor tijdens een langlopend onderzoek. Een team van twaalf rechercheurs onderzoekt de zaak verder.

Doorzoekingen
Op zoek naar bewijs doet de recherche dinsdagavond onderzoek in het kantoor van de advocaat, een bedrijfspand in Breda, twee woningen in Sint Willebrord en een garagebox in Roosendaal.

De advocaat werd in juni geschorst en begin dit jaar werd hij aangehouden voor een relationeel incident. Hij kreeg ook een klacht voor de slechte verdediging van een cliënt.

Daarnaast had hij bewijsstukken opgeslagen in een huis dat hij verhuurde aan anderen. De documenten waren voor iedereen te zien, wat in strijd is met de verplichte geheimhouding.

'Dit is heftig'
Advocaat Mark Nillesen is niet te spreken over het wangedrag van de gearresteerde Bart V. "Hij schaadt in z'n eentje de hele beroepsgroep", aldus Nillesen.

"We wisten van deze man dat hij tuchtrechtelijk een scheve schaats reed en het zichzelf heel moeilijk maakte. Ik begreep al van een aantal bronnen dat er iets op handen was en dat justitie hem op de korrel had."

"Advocaten moeten zich aan strenge regels houden en heel veel van die regels lapte hij aan zijn laars. Wij klagen al jaren lang steen en been over deze man en hadden verwacht dat dit al veel eerder zou zijn gebeurd. Hij stond al op vijf voor twaalf en dan word je er gewoon uitgeknikkerd. Handel in wapens en drugs, dat is erg heftig."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.