Fikse onweersbuien blijven uit in Brabant, code oranje ingetrokken

20 juli 2017 om 00:24 • Aangepast 20 november 2020 om 23:29
nl
Stevige onweersbuien die de hitte van woensdag verdrijven, dat was de voorspelling van het KNMI. Het weerinstituut gaf code oranje voor Brabant en Zeeland vanwege een buiengebied dat woensdagavond vanuit het zuidwesten over het land zou trekken. Het viel echter mee met de buien, hagel en zware windstoten. Rond elf uur 's avonds werd code oranje ingetrokken en geldt landelijk code geel.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het verwachte noodweer bleef op de meeste plaatsen uit. Slechts op enkele plekken werd onweer gemeld. Ten oosten van Eindhoven was rond tien uur 's avonds sprake van onweersbuien en bliksem. Op de Vlinkert in Bakel waaide een boom om. De brandweer heeft de weg weer vrijgemaakt.


Wachten op privacy instellingen...


'Mitsen en maren'
Weerman Marco Verhoef van het NOS Journaal had het tijdens de nieuwsuitzending van acht uur over 'buien met potentie', maar tegelijkertijd over 'heel veel mitsen, maren en slagen om de arm'.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Ook woensdagmiddag waren er fikse onweersbuien voorspeld, maar daar was in onze provincie geen sprake van. In Zuid-Limburg was er wel onweer, net als aan de kust in Noord-Holland.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!