Megakinderfeest: 1500 kinderen gaan los op springkussen én de muziek van Ronnie Flex - Omroep Brabant
Video

Megakinderfeest: 1500 kinderen gaan los op springkussen én de muziek van Ronnie Flex

20 juli 2017 om 17:10 • Aangepast 20 november 2020 om 23:28
nl
Wachten op privacy instellingen...
Ronnie Flex, Lil' Kleine en massa's kinderen die het uitgillen van plezier. Dat zijn de ingrediënten voor het jaarlijkse Brakkenfestival bij de kunstijsbaan in Breda. Zo'n vijftienhonderd kinderen kunnen zich daar de hele week uitleven. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er: insectenhuisjes in elkaar knutselen, tal van springkussens tot het mixen van smoothies met behulp van een fiets.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Vervelen is praktisch onmogelijk bij het Brakkenfestival. Maar als de kinderen het allerleukste onderdeel moeten kiezen, dan wordt het opvallend genoeg toch het ouderwetse koekjes bakken. Of toch schminken?

Wachten op privacy instellingen...

Breakdancen
Wat niet mag ontbreken tijdens een kinderfeest is natuurlijk de muziek. En dan blijkt dat de smaak van kinderen tussen de vier en twaalf jaar heel overzichtelijk is en er drie overduidelijke favorieten zijn: Ronnie Flex, Lil' Kleine en Boef galmen non-stop door de hal.

Buiten in de zon kan iedereen heerlijk van een grote glijbaan naar beneden roetsjen en op skelters over een speciaal aangelegd parcours rijden.

Geen oppas
Het Brakkenfestival bestaat al bijna dertig jaar. De 'feestweek' is oorspronkelijk bedoeld voor kinderen die geen mogelijkheid hebben om 's zomers op vakantie te gaan. Maar veel ouders zijn ook erg blij met het initiatief omdat ze hun kinderen onder toezicht kunnen laten spelen en er geen oppas nodig is.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.