Eerste snelle lopers Vierdaagse in Beers: 'Het is alsof ik vandaag pas ben begonnen met lopen'

2 augustus 2017 om 13:28 • Aangepast 20 november 2020 om 23:27
nl
Buiten adem is onze verslaggever wanneer ze in Beers net na acht uur de eerste snelle lopers van de Vierdaagse probeert bij te houden. Hoe ze het volhouden in dat tempo? "Goed trainen, veel wandelen en goed rusten. Dan loop je vanzelf", geeft een van de eerste deelnemers die Beers bereikt aan. "Het is alsof ik vandaag pas ben begonnen met de Vierdaagse."
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De grote meute bereikt op de slotdag, de Brabantse dag van de Vierdaagse, na negen uur Beers. Rond acht uur begon het er echter al gezellig druk te worden langs de kant. De tuinstoelen, koelboxen en thermoskannen kwamen overal langs de route tevoorschijn.

Wachten op privacy instellingen...

Een uur eerder was het nog relatief rustig, maar ook toen merkte onze verslaggever al dat Beers er klaar voor is. Knuffels, daar kunnen de lopers vrijdag op rekenen in het dorp. Zo staat er bij een speciale verzorgingspost van de actie ‘Blaren voor Afrika’ een bordje met daarop de tekst ‘free hugs (als we tijd hebben)’.

Knuffels en goede voornemens
En een man die zit te wachten op zijn dochter en haar zoon belooft ook hen een knuffel wanneer ze in Beers aankomen. In een tuinstoel, nu nog lekker warm onder een dekentje, heeft hij zich al om kwart over vijf in Beers geïnstalleerd. Waarom zo vroeg? "Om een mooi plekje te bemachtigen."

Wachten op privacy instellingen...

Goede voornemens hebben toeschouwers in Beers ook, want na al jaren de sfeer te hebben geproefd langs de route, geeft een dame aan volgend jaar toch echt een keer mee te willen lopen. En ook een meisje uit Slowakije, op bezoek bij haar oma, geeft aan eigenlijk wel mee te willen lopen. Maar dan moet ze wel eerst iemand vinden die met haar mee wil lopen.

Iconische pontonbrug
Ook in Cuijk wordt het in de loop van de ochtend drukker en drukker. De iconische pontonbrug die donderdag werd gebouwd, is voor veel mensen ieder jaar weer dè plek om de wandelaars aan te komen moedigen.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.