Zonovergoten poolparty met kletsnatte start bij Breda Drijft [FOTO'S]

23 juli 2017 om 22:58 • Aangepast 20 november 2020 om 23:24
nl
Ondanks het regenachtige weer was het zondag een zomers tafereel in de Haven van de binnenstad van Breda. Duizenden mensen dobberden rond met een rubberen bootje, een compleet zwembad of een opblaaskrokodil tijdens Breda Drijft. Het was de vierde editie van het populaire evenement, dat met 2700 deelnemers helemaal was uitverkocht.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het bleef verre van droog bij de start van het evenement. Het kwam met bakken uit de lucht, waardoor de meesten hun rubberen bootje gebruikten om te schuilen. Sommigen trokken zich nergens iets van aan en gingen doorweekt het water op. "Koud is het niet, het water voelt juist lekker!", aldus een van de deelnemers.

Onze fotografe was ook bij Breda Drijft en stapte - doorweekt en wel - aan boord voor een dobberrondje. De fotoserie is hier te bekijken.

Tweeduizend poncho's
Na weken waarbij de zomer vrij spel had, was het zondag dus vooral heel nat. De organisatie was op alles voorbereid, er lagen tweeduizend poncho's klaar voor de dobberaars.

Wachten op privacy instellingen...


Rond drie uur klaarde het op en brak de zon door, waarna de poncho's plaatsmaakten voor bikini en zwembroek. De Haven en omliggende singels van Breda waren omgebouwd tot festivalterrein met drijvende barren, meerdere podia en een feestend publiek. Ieder jaar trekt Breda Drijft meer publiek. Vorig jaar dreven er tweeduizend zonaanbidders rond op achthonderd bootjes. 

Wachten op privacy instellingen...

Relaxen
Het evenement is overgewaaid vanuit Scandinavië. In de wateren daar staat een flinke stroming, maar hier in de Bredase binnenstad is het rustig en draait het vooral om relaxen.

En 's avond, toen iedereen is opgedroogd, was er een afterparty in Strand Binnen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.