Video

Boxmeer klaar voor Daags na de Tour: 'Iedereen is welkom om vedettes te aaien'

24 juli 2017 om 14:12 • Aangepast 20 november 2020 om 23:23
nl
Boxmeer is klaar voor Daags na de Tour. Een dag na afloop van de Tour de France rijden maandagavond Nederlandse toppers als Bauke Mollema, Tom Dumoulin en Dylan Groenewegen hun rondjes om de kerk.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

Een kleine driehonderd vrijwilligers waren maandagochtend vanaf zeven uur bezig met de laatste voorbereidingen voor het populaire wielerevenement.

Drie jaar geleden leek even het doek te vallen voor de ronde van Boxmeer. Het toenmalige bestuur had er genoeg van. Ondernemer Pierre Hermans besloot de kar te gaan trekken: "Nee komt in mijn woordenboek niet voor", zegt de flamboyante ondernemer die failliete bedrijven opkoopt.

Gratis en voor niets
De ronde van Boxmeer kiest er vooral voor om Nederlandse wielrenners daags na de tour een welkom thuis gevoel te geven. Zo is Bauke Mollema van de partij en ook Giro-winnaar Tom Dumoulin rijdt vanavond mee in Boxmeer. De entree voor het publiek is gratis: "De gemeente wilde dat eigenlijk niet, maar ik wil dat het een evenement is dat toegankelijk is voor een breed publiek", aldus Pierre Hermans.

LEES OOK: Hoe strik je een renner voor een criterium? Nou, zo!

Om al die toppers naar Boxmeer te krijgen is wel een flinke sponsorpot nodig. Volgens een kroegbaas aan het parcours moet er voor een bekende wielrenner minstens 10.000 euro worden neergeteld. Pierre Hermans laat weten dat het sponsorbudget de afgelopen jaren verdubbelde in Boxmeer, dus er is geld genoeg in kas.

Partytent
Voor veel inwoners van Boxmeer is de ronde vooral gezelligheid en een feestje. Bij veel huizen staan de partytentjes al voor de deur. Met een pilsje en wat hapjes is het feest maandagavond compleet. Druk wordt het sowieso. De organisatie verwacht minstens 40.000 bezoekers.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.